Fyra män greps efter bråk med poliser

Herrljunga

Fyra män greps på lördagskvällen efter ett bråk där de gick till angrepp mot polis på stationen i Herrljunga.

Vid niotiden på lördagskvällen larmades polis till Herrljunga efter att fyra män uppträtt hotfullt och stökigt på ett tåg, vilket fick en tågvärd att tvingas ta skydd genom att låsa in sig på en av tågets toaletter.

Då polis anlände till Herrljunga hade männen lämnat tåget och befann sig på stationen. När patrullen skulle ingripa och omhänderta en av männen gick hans kamrater till angrepp mot poliserna. För att få kontroll på situationen tvingades poliserna, vilka var i numerärt underläge, att använda pepparspray mot männen. Flera polispatruller larmades till platsen och insatsen resulterade i att de fyra männen greps.

Männen, vilka ska vara i 25-årsåldern och hemmahörande i Alingsås, anhölls av åklagare under helgen. Misstankarna gäller bland annat våld- och hot mot tjänsteman. Männen försattes senare på fri fot men misstankarna mot dem kvarstår.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.