Foto. CHRISTIAN STÅL

GBK avslutade med förlust

Fotboll

Gerdskens säsong är över. Den avslutades med förlust 0–1 (0–1) hemma mot IFK Skövde, som trots vinsten åker ur division III. – Tråkigt att avsluta så här, säger tränare Lars-Petter Björk.

Det stod en hel del på spel för båda lagen under lördagseftermiddagen. För GBK var tre poäng ett måste för att ha chans att nå kvalplatsen. Men trots att det fanns mycket i potten stod inte hemmaspelarna alls att känna igen mot ett spelskickligt Skövde. Speciellt under första halvlek var det riktigt dålig fotboll från gulsvart, och det faktum att Jacob Borg saknades märktes i spelet. 

– Det var inte mycket som fungerade, och vi ska vara glada att dom inte hade en större ledning i paus, säger Lars-Petter Björk, tränare. 

IFK Skövde hade flera fina chanser, och när 0–1 kom genom skicklige Amer Ibrahimovic efter 25 minuter var det helt logiskt. Gästerna borde också haft med sig 0–2 in till pausvilan, men domarna såg inte att bollen var över mållinjen. 

– Där hade vi tur. Bollen tog i hjulet och var över linjen, erkänner Björk. 

I andra halvlek höjde sig hemmalaget något och skapade en del hyggliga lägen i början av andra. En spelsugen Adam Kjellson var kreatören bakom chanserna och med lite flyt hade GBK prickat in kvitteringen.

I takt med att Gerdsken gick framåt fick Skövde ytor att operera på, och det var bara Erik Anderssons storspel mellan stolparna som hindrade Skövde från fler mål. 

När sedan Albin Andersson fick rött kort efter en frilägesutvisning med 20 minuter kvar blev uppförsbacken än mer brant. 

Med fem minuter kvar ropade hemmalaget på straff när Fredrik ”Fronken” Johansson drogs ner, men utan åtgärd från domaren.

– Hade vi fått straff i ett liknande läge så hade jag varit väldigt nöjd, erkänner Lars-Petter Björk. 

Mer tankar om säsongen i sin helhet från GBK-tränaren i pappers-AT

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.