Från Polisen Alingsås Instagramkonto söndag kväll 7 oktober.

Hyllar kvinna som ingrep mot tjuv

alingsås

Alingsåspolisen hyllar en kvinna som hjälpte till att stoppa en tjuv på flykt i centrala Alingsås på söndagen. ”Vardagshjältar som hon förtjänar en guldstjärna”, skriver polisen på sitt Instagramkonto.

Dramat började med att en väktare vid 14.30-tiden på söndagen grep en man i 20-årsåldern som hade stulit varor i flera olika butiker i gallerian Storken. Mannen gjorde motstånd, lyckades slita sig ifrån väktaren och började springa iväg på Kungsgatan.

Men ”tyvärr för honom sprang han åt fel håll”, skriver Polisen Alingsås på Instagram. När tjuven var i höjd med kvinnan satte hon in ”en väl avvägd” axeltackling så att mannen föll till marken och väktaren kunde hålla fast honom i väntan på polis som just kom till platsen.

Polisen har lagt upp en bild på en polisbricka på Instagram och delar, helt inofficiellt, ut en hedersbricka till den modiga och snabbtänkta kvinnan, tillsammans med ett tack.

Mannen greps och sitter nu anhållen. Han är misstänkt för stöld av varor för flera tusen kronor samt för våld och hot mot tjänsteman, det vill säga väktaren.

Läs kvinnans egen berättelse i tisdagens AT

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.