Foto: CHRISTIAN STÅL

IBK en vinnare i hemmapremiären

Innebandy

IBK Alingsås kom till matchen mot FBC Sisjön med två raka förluster i division I. En tredje blev det dock inte, då hemmalaget vann med 11–8. 

Efter en jämn första period var det likaläge, 2–2, mellan IBK och Sisjön. I andra perioden inledde gästernas bäst och nyförvärvet från Smedjan, Pontus Fridlind, hade en hel del att göra mellan stolparna. 

Men från ingenstans egentligen sköt backen Hampus Ekman ett långskott som hittade nätet och vips var IBK i ledning, 3–2. Det var ett mål som fick ordentlig fart på hemmalaget. 

Marcus Glännbro satte 4–2 från nära håll, och av bara farten kom även 5–2 när Joakim Andreasson sköt ett lurigt skott som letade sig in bakom Sisjöns keeper. 

Om IBK var färdiga där? Nej då. 

I spel fyra mot fem visade Kevin Keijsner upp sina snabba handleder och tryckte dit 6–2.

När en produktiv Marcus Glännbro gjorde 7–2 och sedan 8–2 med matchklockan på 6.48 i tredje perioden borde matchen varit stängd. Men gästerna gav inte upp.

Målen stod som spön i backen under en period, och med knappt två minuter kvar reducerade bortalaget till 10–8. Närmare än så kom man dock inte då Emil Gustafsson stängde butiken med sitt 11–8-mål med 1.28 kvar. 

Målen, IBK: Kevin Keijsner 3, Marcus Glännbro 3, Joakim Andreasson 2, Emil Gustafsson 2, Hampus Ekman.

Kommentarer från IBK-håll i pappers-AT

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.