Monica Lingegård vd Samhall, Frida Svantesson ICA Maxi Alingsås, Jan Scherman ordförande Visa vägen-juryn, Henrik Svensson Swedprod och Pontus Kåmark Swesam. Foto: Samhall

ICA Maxi har visat vägen

Alingsås

ICA Maxi Alingsås har tilldelats ”Visa vägen-priset” i region Västkusten. Priset delas ut av Samhall och uppmärksammar de som går i bräschen för personer med funktionsvariationer och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden.

På tisdag eftermiddag var det dags att avslöja vinnarna av Visa vägen-priset i region Västkusten. Visa vägen-priset delas ut till de arbetsgivare och eldsjälar som på ett aktivt sätt väljer att verka för att alla utifrån funktion, inte hinder, ska få möjlighet att förverkliga sina möjligheter på den öppna arbetsmarknaden.
 
Vara goda exempel
 
Tanken är att lyfta fram arbetsgivare och eldsjälar som på ett alldeles särskilt sätt lyckats med detta, inte för att de i första hand är snälla utan för att de inser hur viktigt det är ur alla aspekter. Arbetsgivarna ska därmed vara goda exempel för hur de och deras kunder, samhället och den enskilde medarbetaren vinner på detta. Eldsjälen ska i första hand brinna för att bryta utanförskap och göra skillnad genom sitt sätt att vara och agera.
 
Och som årets arbetsgivare i regionen, med flest röster av alla nominerade i hela landet, utsågs ICA Maxi i Alingsås. På plats fanns Cecilia Melin, Frida Svantesson och Johan Kristiansson.
 
Gör butiken bättre
 
– Jag tycker inte att vi i första hand är snälla, de här människorna gör vår butik så mycket bättre, säger Cecilia Melin som är personalchef på ICA Maxi i Alingsås.
 
– Vi har cirka tio personer från Samhall som är här alla dagar i veckan, och de är som vilken medarbetare som helst. De gör det de kan och är med på alla möten, julfester och så vidare, de är som vilka medarbetare som helst helt enkelt, berättar Cecilia Melin.
 
Tidigare fotbollsspelare
 
Vinnaren i kategorin årets eldsjäl på Västkusten blev den tidigare fotbollsspelaren Pontus Kåmark som numera är VD för företaget Swesam AB.
De regionala vinnarna går nu till riksfinalen i Stockholm den 19 november, där Visa vägen-juryn kommer att utse en riksvinnare.
 
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.