Foto: Filip Landqvist
DUKTIG MEKANIKER. Josef Landin kan plocka hem titeln Årets Fordonstekniker på Motorgalan. Den 8 november avgörs det på Berns i Stockholm.

Josef kan bli en motorvinnare

Vårgårda

Den 8 november hålls Motorgalan i på Berns i Stockholm. En gala presenterad av MotorMagasinet där folk i branschen prisas och hyllas. En som kan bli en vinnare är Josef Landin på Göran Svensson Bilverkstad i Vårgårda. Han är nominerad i kategorin ”Årets Fordonstekniker”

– Jag är egentligen inte så noga med det egentligen men det är väl ett betyg på att man gjort något bra, säger Josef ödmjukt.

Motorgalan är en ny branschfest, arrangerad av MotorMagasinet, där årets bästa yrkesutövare ska utses i tolv olika klasser. Josef Landin från Ornunga är nominerad i klassen Årets Fordonstekniker. I varje kategori är det tre nominerade så chanserna till vinst är med andra ord goda.

– Jag har väl lika stor chans att vinna som de andra i alla fall, säger Josef.

Vinnaren i varje kategori vinner inte bara äran utan också 25 000 kronor.

Priserna har instiftats för att stimulera duktiga fordonstekniker, kunna rekrytera nya fordonstekniker samt öka fokus på den höga kompetensen i fordonsbranschen.

28-årige Josef Landin arbetar på Göran Svenssons Bilverkstad, som är en heltäckande bilverkstad inom Bosch Car Service. Han blev nominerad av sin chef Stefan Sjögren som sedan lämnade vidare till Bosch huvudkontor som därefter valde ut Josef som sin kandidat till priset.

I motiveringen står följande: ”Josef är en ung teknikintresserad man som på kort tid har utbildat sig till Bosch Systemtekniker. Med sitt positiva synsätt är Josef ett föredöme för ungdomar som är intresserade av yrket som fordonstekniker. Med stor noggrannhet klarar Josef av allehanda uppgifter såsom byta växellåda till att mäta/följa CanBus. Josefs sociala sida gör honom populär både bland kunder och kollegor.”

Artikeln har tidigare varit publicerad i sin helhet i papperstidningen och e-tidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.