RÖTT OCH SVART. HiLights-ensemblen består av Johan Ivarson, Sara Mjönes, Erik Mjönes, Monica Esborn, Per Helgesson, Emma Undemar, Lollo Konnebäck och Lennart Esborn. Foto: MÅRTEN ÖHMAN

Kärleken förde oss samman

ALINGSÅS

Kärlekstörstande alingsåsare fick dricka vid sin källa. HiLights Amore bjöd likt Berghagens Stockholm på både söta och salta klunkar av Afrodites brygd.

Kärleken fördes oss samman. Ulf Lundells skaldekonst beskrev fredagsaftonen i Christinae kyrka tämligen precist. För som vanligt var kön ringlande och den vänliga armbågen fick gå först för att en plats på läktaren skulle säkras.
 
En överdos
Gänget bakom fredagskonserterna har bjudit ljusvandrarna på musikalisk spis i över tio års tid. Och i år det kärlekens soppa som kokas, en anrättning med många olika kryddor. Lollo Konnebäck, som kvällen till ära och med den äran trakterar klaviatur, dragspel och akustisk gitarr, varnar inledningsvis för en överdos – av kärlek.
 
Och det är svårt att beskriva de påföljande fyrtio minuterna på något annat sätt. För här stångas lust och längtan mot svartsjuka och piedestalsättande. Den åttahövdade ensemblen rör sig ledigt och sömlöst från The Beatles och Bob Dylan till Birger Sjöberg och Andrew Lloyd Webber. Opera möter psalm och Mendelsohn möter Björn Skifs.
 
Läs hela texten i AT på tisdag.
  • Mårten Öhman
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.