FOTO: MARCUS LÖFSTRÖM

Klasskillnad i division II-derbyt

Handboll

Det av många efterlängtade derbyt mellan HP Alingsås och Sörhaga HK blev en mycket ensidig historia.
Hemmalaget HP var bättre på alla positioner och vann med solklara 34–23 (15–6).

508 personer sökte sig till Nolhagahallen på lördagseftermiddagen för att se det historiska första derbyt mellan HP Alingsås och Sörhaga i division II.

Båda lagen kom med fin form till spel och inledningen lika jämn som tuff. Framförallt briljerade de båda målvakterna Kenan Omerovic i HP och Alexander Axelsson i Sörhaga. Men efter Anton Larssons 4–2-reducering för Sörhaga rann matchen gästerna ur händerna som en löddrig tvål.

HP leddes av a-lagsspelarna Alexander Regen, Gunnar Bodin, Jacob Lundahl och Erik Andreasson och snart började ledningen för HP växa till stora siffror. Det täta försvarsspelet käkade upp Sörhagas skytte och inspel, samtidigt som HP:s allt för snabba fötter trampade förbi tröga motståndare gång efter annan.

Det var helt enkelt klasskillnad.

Även i andra halvlek fortsatte HP metodiskt och tryggt demontera gästerna och efter en kvart ledde HP med 25–13.

Ett längre skadeavbrott i mitten av andra halvlek följdes av en lite uppryckning från Sörhaga med fem raka mål till 25–18 men HP tog snart tag i taktpinnen igen och defilerade in till två säkra derbypoäng.

– Vi hittade en bra anspänningsnivå idag, i en sån här match kan man lätt bli lite för tänd och spelet kan låsa sig. Men jag tycker vi håller oss väldigt coola idag. Vi gör en försvarsmässigt bra insats i framförallt första halvlek, där lägger vi grunden, säger HP-tränare Mattias Flodman.

– Spelarna ska ha en eloge för sin insats idag, vi har många unga spelare som aldrig spelat såhär stora matcher inför så mycket folk men ändå håller vi oss kyliga. Vi håller oss till det vi pratat om och är tajta bakåt, det ska ha dom ha hyllningar för. Vi skulle ha roligt, det är kul att spela såna här matcher och vi kom överens om att ha roligt på banan, fortsätter HP-tränaren.

Desto dystrare var det såklart i Sörhaga-lägret där tränare Arvid Spetz inte hade mycket att glädjas åt.

– Vi får oss en ordentlig lektion i hur man spelar handboll. Det är ett springande, hårt kämpande HP Alingsås som visar att man är tre-fyra klasser bättre än oss idag. Dom har en glöd och vilja som vi saknar totalt. Vad det beror på får vi ta oss en funderare på för det här var riktigt dåligt.

Läs allt om derbyt i tisdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.