Arkivbild: JENNY SCHAGERLIND
LÖNSAM OCH SNABBVÄXANDE. VårgårdaHus är enda företaget i AT:s bevakningsområde på årets lista över superföretag från Veckans Affärer.

Kvar på listan över superföretag

Vårgårda

VårgårdaHus behåller sin plats på Veckans Affärers lista över landets Superföretag. Företaget omsatte i fjol 324 miljoner kronor och redovisar ett resultat på 49 miljoner.

Den framgångsrika småhustillverkaren i Vårgårda är det enda företaget från AT:s tre kommuner på 2018 års Superföretagslista, som Veckans Affärer presenterade i förra veckan.

För att ett bolag ska komma med på listan krävs att det fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. Det har VårgårdaHus gjort i flera år.

Årets lista baseras på 2017 års siffror och VårgårdaHus redovisar alltså en omsättning på 324 miljoner kronor, 49 miljoner i resultat, en tillväxt på 30 procent, en vinstmarginal på 15 procent och en avkastning på eget kapital på hela 129 procent.

– Det visar att det är ett stabilt företag som har ordning och reda, säger Anna Hernefrid, ny vd i VårgårdaHus.

Hon pekar på att konjunkturen och marknadsläget är tufft men att VårgårdaHus har rätt kompetens på rätt plats.

728 svenska bolag kvalar i år in på Superföretagslistan. Det är 87 fler än förra året.

Läs hela artikeln i tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.