Lundin: ”Full gas som gäller”

Fotboll

Tabelltvåan FC Trollhättan har fortfarande chansen att snuva Karlstad BK på seriesegern. Men då krävs seger mot ett formstarkt Vårgårda IK.
– Det är full gas som gäller, säger William Lundin, tränare.

När FCT och VIK möttes på Edsborg krossade hemmalaget gästerna. 7–0 slutade den matchen.
– Varje enskild match har sitt eget liv och utseende. Nu är det helt nya förutsättningar, och det är ett bättre Vårgårda som vi kommer att möta den här gången. Jag har sett dom en del, och senast mot Örebro Syrianska imponerade dom på mig, säger 25-årige William Lundin till AT dagen före matchen.

Är det några speciella spelare som ni måste ha koll på?
– Rexhepi (Albinot) har ändå gjort 20 mål i ett lag som kämpar för sin överlevnad, och det imponerar på mig. Men även nummer 3 (David Lager) 10 (Daniel Olafsson) och 14 (Mommo Abdulrahman) är skickliga spelare.

Inför matchen skiljer fyra poäng mellan FCT och tabellettan Karlstad BK. En differens som kan ändras till en pinne om Vänersborg FK:s protest går igenom.
– Tydligen ska beslutet offentliggöras i början på nästa vecka, men oavsett vilken utgång det blir måste vi ta tre poäng mot Vårgårda. Vi kan inte påverka det som händer utanför fotbollsplanen, säger Lundin.

FC Trollhättan kommer till Tånga hed med en 19-mannatrupp och man saknar bara långtidsskadade duon Adam Engelbrektsson och Sean Conaboy.
– Vi vann mot ett formstarkt Hisingsbacka med 7–1 senast och är precis som Vårgårda i gott slag. Det kommer bli en tuff match, men vi har bra självförtroende och kommer att gasa från start, säger William Lundin till sist.

En större intervju med Vårgårdas Richard Wartmark går att läsa i pappers-AT 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.