FOTO: JOEL CARLSSON, JCRALLYPICS.COM

”Masken” en vinnare på Gotland

Rally

Kullings Lars ”Masken” Engström fortsätter visa fin form. Helgen som gick tog veteranen hem JR Motorsport Pokalen i klassen A-förare 2WD på Gotland.
Inför den sista deltävlingen i Bilsport Rally Cup toppar han totalen.

Engström och co-driver Kurt Vilsson inledde helgens prövningar på ön på bästa sätt, och tog hem de tre första sträckorna.
I ”halvtid” ledde Lars med 9,7 sekunder före Lars-Åke Hägglund, ett försprång som hade drygats ut när ekipagen gick i mål.
Till slut skiljde 10, 1 sekunder ner till tvåan Håkan Tagesson, som gick förbi Lars-Åke Hägglund.
– Karaktären på underlaget var väldigt speciellt vilket bilen fick känna av. Nu behöver den lite kärlek i verkstaden inför kommande uppgifter, säger Engström med ett skratt.

Han skickar också ett tack till sin sin bror Rolf ”Hutte” Engström, som fixar och trixar med bilen så att den alltid är i ordning.
– Det känns väldigt bra att ha honom vid min sida. Hutte kan fixa allt och jag är tacksam för hans hjälp, säger Engström.
I och med helgens seger toppar nu Engström totalen i Bilsport Rally Cup. Men marginalen ner till tvåan är bara fyra poäng.

Finalen i Nässjö (Novemberskölden) i början av november blir således en rysare.
– Nu får vi se till att ladda om batterierna och avsluta snyggt, hälsar Kullings veteran.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.