Arkivbild: FRIDA NYGÅRD
TEKNISKT PYSSEL. Tänknikhusets Pierre Jamot kommer till Vårgårda bibliotek på måndag, där han bland annat ska programmera robotar tillsammans med lovlediga barn.

Massor av lovaktiviteter i Vårgårda

Vårgårda

Vårgårda kommun satsar som vanligt stort på aktiviteter under höstlovet.
Filmskola, tekniskt pyssel och bumperball är bara något av allt det som erbjuds.

Nästa vecka är det höstlov för alla skolelever i Vårgårda – men ingen ska behöva sitta hemma och ha tråkigt. Som tidigare har kommunen laddat upp med ett digert utbud av aktiviteter.

Det börjar redan på måndag och tisdag med öppen sporthall, då personal från kommunen kommer att finnas på plats i Vårgårda sporthall för att hålla i olika lekar och aktiviteter. På tisdagen ges till exempel möjlighet att spela bumperball, ett samarbete med Vårgårda Actioncenter.

Spa-träff i simhallen

Vårgårda simhall kommer att hålla öppet tisdag, onsdag och fredag, då man kan bada två barn (3-16 år) och betala för en. På fredag förmiddag arrangeras dessutom en spa-träff för elever i årskurs 4-6 – med arombastu, vattengympa, fotmassage och ansiktsmask.

De flesta av lovaktiviteterna äger rum på Vårgårda Bibliotek, och där är allt gratis. Bland annat blir det tekniskt pyssel med Pierre Jamot från Tänknikhuset på måndag eftermiddag. En aktivitet som vänder sig till 9-12-åringar och där det bara är att droppa in.

Filmskola och luffarslöjd

Däremot krävs föranmälan till de två onsdagsaktiviteterna luffarslöjd med Anna Hjortmark och filmskola med Johan Aksell.

– Luffarslöjd tror jag blir kul, vi har fått in flera anmälningar till den. Tyvärr bara en till filmskolan än så länge, berättar bibliotekarie Åsa Molin Räim.

Den tänkta skrivarskolan på torsdagen med författaren Lisa Bjärbo är inställd eftersom det inte kommit in en enda anmälan.

”Svår målgrupp”

– Jättetråkigt, tycker Åsa. Hon skulle ju åka från Stockholm så vi vågade inte vänta mer utan ställde in.

– Tonåringar är en svår målgrupp att locka till biblioteket, konstaterar hon.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.