Foto: Privat
NYA UPPDRAG. Gustav Roslund, UF:s vice ordförande, och Christian Cleeve, UF:s ordförande.

Nya på ordförandeposterna

Alingsås

Christian Cleeve och Gustav Roslund – så heter Alingsås ungdomsfullmäktiges nya ordförande respektive vice ordförande.

Christian Cleeve, som går tredje året på Alströmergymnasiets samhällsvetenskapliga program, blev väldigt glad då det stod klart att han röstats fram till ungdomsfullmäktiges nya ordförande.

– Jag är inne på mitt sjätte år med ungdomsfullmäktige och har hela tiden strävat efter att bli ordförande, så det här känns jättebra!

Vilka frågor känns speciellt viktiga för dig?

– Just nu är det LAN Estrad, som vi inte kommer ha i år. Jag vill jobba för att det kommer tillbaka nästa år. Det är ett evenemang som uppskattas av jättemånga.

Ungdomsfullmäktiges nye vice ordförande heter Gustav Roslund och studerar första året på Alströmergymnasiets estetiska program.

– Redan när jag gick i sexan och såg en affisch om ungdomsfullmäktige blev jag jättesugen, men jag fick ju vänta tills jag börjat sjuan med att kunna vara med, säger Gustav, och tillägger:

– Att kunna vara med och påverka kändes redan från början som något gör mig. Jag vill göra Alingsås så bra som möjligt för unga att bo i.

Hur ser du på Alingsås idag ur det perspektivet?

– Jag tycker Alingsås är en ganska bra stad för unga, mycket tack vare just UF som gett oss möjlighet att påverka. Men det finns definitivt rum för förbättring.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.