Foto: JOHAN HALLBERG
Samling på lördag. Till helgen ordnar Ulrica Lefverström med promenad till förmån för bröstcancerföreningen Svea.

Ordnar Lightsvandring för en god sak

Alingsås

På lördag är det dags för Pink charity walk med utgångspunkt från Estrad – pengar samlas in till den lokala bröstcancerföreningen Svea.

Det är Ulrica Lefverström, bungypumpinstruktör, som för fem år sedan drog igång Pink charity walk i Alingsås. Pengarna som kommer in från arrangemanget går vidare till den lokala bröstcancerföreningen Svea.

På lördag är det alltså dags igen.

– Jag brinner för att hjälpa andra, men är inte själv drabbad av bröstcancer, säger hon om varför hon startade det hela.

Upplägget för evenemanget är i grunden rätt enkelt. Deltagarna skänker 100 kronor till Svea och i det priset ingår fika och en lott, vilken det är dragning på under dagen. Från klockan elva och några timmar framåt är det öppet för start, vilken är förlagd till Estrads entré. För deltagarna handlar det sedan att promenera runt årets Lights in Alingsås-slinga.

– Det viktiga är inte var man går utan att man går. Och det finns stavar att låna för den som vill prova på att gå med det, säger Ulrica Lefverström.

I fjol gav arrangemanget omkring 3 500 kronor i överskott till bröstcancerföreningen Svea, och Ulrica hoppas att flera ska ansluta och gå för en god sak i år.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.