Foto: Filip Landqvist
BESVIKEN PÅ KOMMUNEN. Tore Johansson är missnöjd över att kommunen valt att dra in kulturbidraget till Nostalgimuseet. Här ser vi honom i vad som är en kopia på en gammal poststation i museet.

Oroad över museets framtid

Vårgårda

Från och med februari i nästa år kommer Nostalgimuseet på Tånga i Vårgårda inte få något mer kulturbidrag. Detta har varit en förutsättning för museets existens och nu är föreståndaren Tore Johansson orolig för vad som kommer ske i framtiden.

– Ska museet köras till tippen nu? undrar han.

Nostaligmuseet i Vårgårda drivs av föreningen Pyndaren. Museet är fullt med saker från en svunnen tid. Främst består samlingen av vågar och andra måttenheter. Det är något som Tore Johansson samlat på i över 50 år. Hans samling är en av Sveriges största.

Framtiden för Nostalgimuseet är dock osäker. Tidigare har föreningen fått 2000 kronor i månaden för att kunna driva verksamheten. Men från och med februari kommer Vårgårda kommun inte längre att betala ut detta bidrag och det är något som gjort Tore mycket besviken.

– Det skulle kännas fruktansvärt om vi var tvungna att lägga ner, säger han.

Läs hela artikeln i tisdagstidningen

  • Gått bakom ryggen?

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.