Foto: Filip Landqvist
SKYMD SIKT. Åsa Holm och sambon Jimmie Carlsson tillsammans med barnen Alvin och Ellie och Simon Scott tillsammans med sonen Anton vid övergångsstället i Ljung.

Oroade över otryggt övergångsställe

Ljung

På kort tid har två bilar kört av vägen vid övergångsstället vid Parkuddens pizzeria i Ljung. Nu vill boende i området att övergångsstället flyttas innan någon än värre olycka inträffar.

– Det är många gånger man hunnit gå halvvägs över övergångsstället när det kommer en bil som tvingas ställa sig på bromsen och tvärnita. Då blir man riktigt förbannad, säger Åsa Holm, som bor i Ljung och passerar över vägen flera gånger dagligen.

Övergångsstället som de boende i Ljung är upprörda över ligger i en kurva intill vägen in mot Ica Nära. Det gör att det är svårt för trafikanter att se att det finns ett övergångsställe överhuvudtaget och när man kommer från Herrljungahållet är sikten mycket skymd.

I kurvan har det tidigare funnits ett minnesmärke men nu ser det mer ut som ett stenröse efter att två bilar under de senaste månaderna har kört rakt in i minnesmärket.

– Det är ju inte direkt 50 kilometer i timmen de kör då om man säger så, säger Åsa Holm.

Hastighetsbegränsningen på platsen är just 50 km/h men Åsa och grannen Simon Scott berättar att det som sagt brukar gå betydligt fortare än så och med den skymda sikten kan följderna bli förödande.

– Jag skickade in mitt första klagomål till Trafikverket 2014. Men det har fortfarande inte hänt något, säger Simon.

Det grannarna är överens om är att de skulle vilja flytta övergångsstället mer in mot Annelund så det kommer ifrån kurvan. Dessutom önskar de att de, likt övergångsställena inne i Herrljunga, skulle kunna få lampor som blinkar när någon person närmar sig övergångsstället. Simon och Åsa har varit i kontakt med både kommunen och Trafikverket utan resultat.

Läs hela artikeln i tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.