Foto: CHRISTIAN STÅL

”Bara serieseger som gäller”

Fotboll

Mikael Prodér blir ny tränare i Alingsås FC. 
Kommande säsong ska 36-åringen ansvara för både a och u-lag i klubben.
– Det känns som att jag har hittat hem, säger Prodér till AT-sporten.

Mikael Prodér har sedan sejouren i Holmalund för ett par år sedan avverkat flertalet klubbar, men nu är han alltså tillbaka i Alingsåsfotbollen.

När fick du frågan?
– För ett tag sedan. Vi har haft två-tre möten och det kändes bra direkt. Jag har haft många av spelarna och känner dom utan och innan, vilket gjorde att jag aldrig tvekade på att ta det här uppdraget. Jobbet som vi la ner i Holmalund fortsätter nu, och grunden som Jocke (Larsson, klubbchef) och dom lagt ska vi också spinna vidare på.

Det låter som att du spänner bågen?
– Det är bara serieseger som gäller.

Joakim Larsson, klubbchef, säger att man intervjuat ett par andra tränare.
– Det var när vi gjorde en så kallad kravspecifikation efter samtal med spelarna som vi förstod att Mikael passade in perfekt. Han är extremt lyhörd och har en förmåga att lyfta och utveckla individen, vilket han kombinerar med en tydlighet. Sen har han ju även ett jättestort fotbollskunnande. Alla hans egenskaper gör att vi också kan attrahera spelare utifrån.

Larsson säger vidare att man haft samtal med ett par andra tränare, men att man tämligen snabbt bestämde sig för Prodér när hans namn dök upp.
– Vi har träffats två gånger och är överens om att detta kommer bli riktigt bra. Det märks att han brinner för detta.

Med tanke på att Mikael varit i så många klubbar de senaste åren, tvekade ni kring att ta in honom?
– Vi har såklart hört oss för att kolla vad som hänt, men framför allt har vi pratat med Micke. Om han bara får rätt stöttning och kan koncentrera sig på att vara tränare kommer detta bli riktigt bra. Vi i styrelsen är medvetna om att han behöver rätt sorts uppbackning, och den är vi beredda att ge honom.

Läs en längre intervju i pappers-AT, där Prodér bland annat pratar om skälen till varför han lämnat flertalet klubbar. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.