Replik: Hos oss gäller lika för alla

Alingsås

Replik till insändare i AT den 11/10, ”Dags att ge tjejerna chansen”:
Tack för ditt engagemang, Mats Magnusson. Vi vill ge dig insyn i vårt arbete inom Alingsås Handbollklubb och förklara varför damlaget inte spelar i Estrad Alingsås.

Saken är den att damerna inte vill spela där. Nolhagahallen är deras hemmaarena och det är i den de tränar. Publikgenomsnittet är 300 personer per match och Nolhaga ger den stämning och inramning som man vill ha.

En arena av storlek Estrad Alingsås med 2800 i publikkapacitet innebär ofrånkomligt en ekonomisk fördyring, men med tanke på att damerna inte vill dit så behöver vi inte diskutera ekonomin. De facto är att styrelsen satsar extra mycket på damlaget denna säsong med synlighet jämlikt våra herrar på klappor, Gameday-app, affischering och övriga sociala medier. Även budgeten har ökat med målet att damlaget skall vara i Allsvenskan inom loppet av några år.

Man kan kalla vårt gemensamma arbete feministiskt, eller inte, men i vår ungdomssektion med 11 flicklag och 13 pojklag har man självklart lika villkor oavsett kön. För oss handlar det inte om att sätta ett epitet, det handlar om att alla får chansen under de förutsättningar som finns ekonomiskt. Det finns inte någon klubb som kan trolla med knäna och allt måste harmonisera ihop med våra värdegrunder och ekonomiska förutsättningar, inget annat.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.