Arkivfoto: PATRIK SKOGLÖW

Sjöqvist hyllar kollektivet

Fotboll

I helgen tog Kungsbacka DFF klivet upp i damallsvenskan. En av nyckelfigurerna bakom succén är lagets tränare Robert Sjöqvist, som tog över huvudansvaret i somras.

Sjöqvist, med ett förflutet i Holmalund, var av förklarliga skäl stolt som en tupp efter vinsten mot Västerås SK i helgen. 

– Det är klart att man sträcker lite extra på sig efter en sådan här häftig resa som vi ändå gjort. Men jag vill verkligen lyfta fram spelarna, det är dom som har gjort detta möjligt. Inställningen och viljan att kämpa för varandra har varit fantastisk hela säsongen. Jag vet inte hur många matcher vi hamnat i underläge och sedan vänt till vinst, säger han till AT.   

Avancemanget säkrade laget borta mot Västerås SK. Inför den matchen hade Kungsbacka DFF nio poäng ned till Kvarnsveden på tredje plats och därmed räckte det med oavgjort för vinna serien. Men Kungsbacka tog det säkra före det osäkra och vann med 6–2. 

– Efter slutsignalen var det bara ren lycka, säger succétränare Sjöqvist. 

Det faktum att det var turbulent vid sidan av planen under våren har stärkt gruppen som sådan, berättar Robert:

– Vi bestämde oss för att fokusera på det vi kan påverka, och det har uppenbarligen gett resultat. 

Huruvida Sjöqvist följer med laget upp i allsvenskan återstår att se. 

– Först och främst ska vi avsluta seriespelet. Vi har två matcher kvar och vill sätta en snygg punkt. Efter sista matchen får vi sätta oss ner och prata framtid, säger han. 

Det låter som att du gärna fortsätter som huvudansvarig tränare?

– Jo, men det är klart att jag gärna kör på. Att få coacha ett lag på den högsta nivån är en dröm man haft länge (skratt). 

Det blir med andra ord ingen comeback i Alingsåsfotbollen?

– Nej, det känns väl tveksamt. 

Fotnot: I laget som tog klivet upp ingår Rebecca Cameras, även hon tidigare i Holmalund. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.