Foto: Johan Hallberg
Julfirande för alla. Förberedelser julen 2017 i Pingstkyrkan.

Sökes: spindel i nätet för julfirande

Alingsås

För att Jul i gemenskap ska kunna arrangeras även i år sökes nu personer som kan tänka sig att hålla i trådarna.
– Det skulle vara väldigt tråkigt om det inte blev av i år, säger Frälsningsarméns Susann Åsbogård, som tidigare varit spindel i nätet för arrangemanget.

Sedan flera år tillbaka har stans kyrkor och Hela människan gått samman och arrangerat gemensamt julfirande på julafton, för att ingen ska behöva vara ensam på jul.

Susann Åsbogård, ansvarig för Frälsningsarméns sociala arbete, har tidigare varit den som fungerat som en spindel i nätet för arrangemanget. Men i år kan hon inte delta.

– Jag har inte den möjligheten, helt enkelt. Men det är en fantastisk grej att göra så jag hoppas verkligen att någon eller några kan tänka sig att ta över, säger Susann, och fortsätter:

– Det som behövs är en spindel i nätet, eller en styrgrupp. Det bästa är om man är några stycken.

Susann har skickat ut förfrågan till dem som finns i hennes och Frälsningsarméns nätverk, men än så länge har det inte inkommit något svar som gör att det kan slås fast att det blir ett gemensamt julfirande även i år.

– Det skulle vara väldigt tråkigt om det inte blev av i år. Det är alldeles uppenbart att det finns ett behov, säger Susann.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.