Storförlust på hemmais för Alingsås

Ishockey

På fredagskvällen spelade Alingsås Hockey sin andra match i division III, och på nytt blev det förlust.
Den här gången med 3–8 mot Nittorp sedan gästerna ryckt ifrån tidigt i den första perioden.

Alingsås Hockey kom till spel i Nolhalla med revansch att utkräva på sig själva efter förlusten mot Skara med 2–4 i helgens premiäromgång. Nittorp skulle få sota för den men istället blev det precis tvärtom.

Efter sex minuter och 55 sekunder hade gästerna redan gått ifrån till hela 0–3.

– Det var tufft och vi får dra lärdom av den här matchen. Vi hade pratat om att komma ut med mycket energi men så blir det precis tvärtom, Nittorp har alldeles för mycket fart under skridskorna och sköljer över oss direkt, säger tränare Martin Krook.

Nittorp hann även med 0–4 innan periodvilan men i början på andra såg Alingsås ut att komma tillbaka, både målmässigt och spelmässigt. Sebastian Nilsson och Kristoffer Köster reducerade till 2–4 efter 45 sekunder respektive 6.44. Men ett allt för snabbt Nittorpsmål till 2–5 förstörde Alingsås momentum.

– Jag får ta på mig det där lite grann. Jag hade förstafemman inne som såg het ut, men borde kanske bytt ut dom såhär i efterhand, säger Martin Krook självkritiskt.

2–5 följdes snabbt upp av 2–6 och sedan var poängchanserna i praktiken borta för Alingsås. Joakim Koppel reducerade i slutperioden, men då till 3–8.

– Vi har precis haft ett snack där alla var överens om att vi har stunder där vi spelar väldigt bra, men dalarna däremellan är för djupa och det är något vi måste jobba på. Det handlar för mig mycket om inställning, att man måste vara förberedd och inte tro att det löser sig av sig självt. Det är 60 minuter hårt jobb som gäller.

– Samtidigt får man inte glömma att vi har väldigt många nya spelare där flera är unga och orutinerade, det kommer ta tid innan alla lär känna sina kedjekompisar, slår Krook fast.

Härnäst väntar Tidaholm på bortais för Alingsås, den matchen spelas på söndag.

MATCHBETYG
2) Hammarstrand
1) Emil Hermansson
1) Viktor Nordgren

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.