Tog stryptag – döms till fängelse

Vårgårda

En 22-årig man döms till fängelse i 1 år och 9 månader efter att han tagit ett stryptag på sin före detta flickvän. Han fälls för grov misshandel.

Det var under sommaren som en kvinna, inne i sin egen lägenhet, överrumplades av en 22-årig man som hon tidigare haft en relation med. Mannen som hade handskar på sig tog ett stryptag på kvinnan, vilken själv har vittnat om att hon fick andnöd och att det svartnade för hennes ögon. Vid tillfället bet mannen även henne i axeln.

Hänsynslöshet och råhet

Efter att de båda parterna har hörts i samband med en rättegång kommer tingsrätten fram till att kvinnan i samband med attacken har ”befunnit sig i ett livshotande tillstånd”. Att angreppet avbröts förklaras enbart av att kvinnan av egen kraft lyckades ta sig loss och fly ut ur lägenheten.

Enligt domen har mannen visat ”särskild hänsynslöshet och råhet” genom att överrumpla kvinnan i bostaden och sedan utsätta henne för livsfarligt våld. 22-åringen fälls för grov misshandel. Mannen fälls även för grovt hemfridsbrott då han har tagit sig in hos kvinnan genom att slå sönder en balkongdörr. Inne i bostaden fotograferade han bland annat av hennes kalender.

Läs mer i torsdagstidningen

  • Fälls för fler brott
  • Ska betala skadestånd

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.