Två fälls för bokföringsbrott

Vårgårda

Två personer, en man och en kvinna, fälls för bokföringsbrott som inträffat i bolag verksamma i Vårgårda.

Det är i ett företag som mannen och kvinnan gemensamt har företrätt som det under fyra räkenskapsår har funnits brister bland annat när det gäller att löpande bokföra affärshändelser, samt bevara verifikationer för intäkter i verksamheten. I den delen fälls de båda för bokföringsbrott. Kvinnan fälls också för bokföringsbrott i ett bolag som hon ensam har företrätt. Även i det bolaget har det funnits brister i den löpande bokföringen, men under en kortare tidsperiod. De båda bolagen försattes under fjolåret i konkurs.

Påföljden för mannen och kvinnan bestäms till villkorlig dom med samhällstjänst. I och med att det inte handlar om någon grövre brottslighet ogillar tingsrätten åklagarens yrkande om att de båda företagarna skulle beläggas med näringsförbud.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.