Foto: ALINGSÅS KOMMUN
Niklas Ehnfors och Eija Suhonen, nya chefer i Alingsås kommun.

Två nya kommunala chefer

alingsås

Alingsås kommun har anställt två nya chefer – säkerhetschef Eija Suhonen och kommunikations- och marknadsföringschef Niklas Ehnfors.

De båda började på sina jobb i Alingsås kommun i måndags den 1 oktober. Tjänsten som säkerhetschef är ny medan Niklas Ehnfors efterträder Malin Helltén, som slutade tidigt i våras. 

– Det har varit en prioriterad fråga att tillsätta dessa tjänster så snabbt som möjligt och därför är det extra kul att det nu är verklighet. Deras tillträde blir också ett viktigt steg mot kommunens framtida säkerhet och varumärke, säger t f kommundirektör Anneli Schwartz i ett pressmeddelande. 

Eija Suhonen har en gedigen bakgrund inom regional krishantering som hon arbetat med i 20 år, varav de senaste fem på Länstyrelsen i Västra Götaland. 

– Nu känner jag mig mogen för den lokala nivån och eftersom jag bor här i kommunen så känns det extra bra att få vara en del i att bevara trygghet och säkerhet i Alingsås, säger Eija Suhonen.

Den nya funktionen säkerhetschef motiverar kommunen med att vi står inför nya utmaningar. 

– Vi börjar så sakta att säkra vår del i Sveriges civila beredskap, något som vi inte behövt jobba med på några år. Men eftersom vi har en robust krishantering i övrigt så har vi en god grund för också den uppgiften, säger Eija Suhonen. 

Niklas Ehnfors bor i Öjersjö och kommer närmast från en tjänst som ansvarig för kommunikationsavdelningen på det kommunala vatten- och avfallsbolaget i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Dessförinnan har han mångårig erfarenhet från det privata näringslivet som marknads- och kommunikationschef.

– Jag som inte själv är alingsåsare förknippar framför allt Alingsås med dess vackra stadskärna och omgivningar. Det ska bli fantastiskt spännande att få sätta sig in i alla frågor som kommunen jobbar med och få vara med och fortsätta utveckla vår kommunikation mot människor både innan- och utanför kommunens gränser, säger Niklas Ehnfors i pressmeddelandet. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.