Månne vispades lite grädde. Men bilarna var roligast tyckte Oscar och Albin Qvint. Foto: MIKAEL SVENSSON

Tvillingarna fyndade vroom-vroom

ALINGSÅS

Lotteri, ansiktsmålning, loppis och en före detta biskop. Basaren på Stockslyckekyrkan levererade både andlig och profan njutning.

– Det har varit otroligt mycket folk och positiv stämning. Och blandade åldrar, det är roligt, säger Lena-Carin Ängslycke, som ansvarar för basaren, när AT stöter ihop med henne i vimlet.

Basaren arrangeras årligen, en gång varje höst. Och varje höst samlas pengar in till ett behjärtansvärt ändamål. Insamlingen i år tillfallet projektet ”Värdigare liv för romer”, som drivs i Roman, en stad i nordöstra Rumänien.

På plats för att prata om projektet fanns Per Eckerdal, Göteborgs förre biskop. De insamlade medlen går bland annat till skolor och förskolor samt att stimulera arbetstillfällen för vuxna.

– De tillverkar bland annat lavendelolja och tegel, säger Lena-Carin.

Hur mycket tror du att ni kan samla in idag?

– Över 30 000 kronor hoppas vi på.

Och tvillingarna Oscar och Albin Qvist drog sitt strå till stacken, då tvååringarna visade ett stort intresse för bilarna på loppisen. Och mamma och pappa såg villiga ut när det kom till att öppna plånboken. För lite vroom-vroom på golvet är ju knappast fel.  

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.