Foto: Jenny Schagerlind
NY LEKSTÄLLNING. Elias Mathiasson lämnade in ett medborgarförslag om upprustningen av lekplatsen och nu är det verklighet. Här är han vid den nya lekställningen tillsammans med sonen Oliwer, 4 år och dottern Alice, 7 år.

Lekplatsen rustades upp efter deras förslag

Vårgårda

Lekplatsen i Östadkulle har fått ett rejält ansiktslyft. Vårgårda kommun har satsat närmare 200 000 kronor på upprustningen.

En ny lekställning med rutschbana, en balansbom och ett stort campingbord. Det är några av nyheterna på lekplatsen i Östadkulle.

En av orsakerna bakom upprustningen är ett medborgarförslag som lämnades in av Josefine och Elias Mathiasson som bor i området.

– Vi såg att den befintliga lekplatsen var väldigt ledsen och bedrövlig och tänkte att kommunen skulle behöva titta på det och försöka hitta på något nytt, säger Elias.

Något nytt har det blivit och de boende är nöjda.

– Jag hoppas att det blir en träffpunkt för ungarna i närområdet. På den sidan av vägen har det egentligen inte funnits någon bra plats för ungarna att leka, säger Elias.

Satsa i Östadkulle

Daniel Miglavs arbetar som gatuingenjör på Vårgårda kommun och tycker det är viktigt att göra satsningar även utanför tätorten.

– För mig känns det helt rätt att satsa i Östadkulle. Det är viktigt att de känner att de också tillhör kommunen. Det kan annars vara så att om man bor någon mil utanför tätorten så upplever man att det bara satsas inne i Vårgårda.

En veckas jobb

Själva byggandet på lekplatsen började i måndags i förra veckan och förutom lite småfix stod lekplatsen klar på ungefär en arbetsvecka.

Det har under många år talats om en upprustning av lekplatsen i Östadkulle och Daniel Miglavs kände när han tillträdde på sin post som gatuingenjör i våras att det var dags att ta tag i saken.

– Har vi från kommunens sida lovat att vi ska göra något så känns det jätteviktigt att vi också genomför det, säger han.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.