FOTO: Urban Kärvling
NY BLOMMIG RONDELL. På Kungsgatan får bilisterna nu svänga runt hindret som mitt i gatan står.

Vacker rondell på Kungsgatan

Vårgårda

Vårgårda har fått en ny vacker blomsterprydd rondell på Kungsgatan. Blomsteruppsättningen i en kruka modell större står mitt i gatan i korsningen Kungsgatan och Hantverksgatan/Trastvägen.

Stenläggningen i gatan är utformad som en cirkulationsplats, men för bilisterna har det varit enkelt att bara köra rakt fram. Men det går inte längre, nu får man ta ut svängarna.

Det har ställts frågor om Vårgårda kommun får placera blommorna mitt i korsningen, då det inte finns några vägmarkeringar (skyltar) som anger att det är en cirkulationsplats.

– Vi har all rätt att sätta upp blommor mitt i gatan. Det är inte ovanligt att kommuner placerar ut blomlådor som farthinder. I det här fallet fungerar blommorna som ett finare farthinder, säger Alfred Dubow, samhällsbyggnadschef i Vårgårda.

När AT tog bilden på den nya rondellen var de människor som gick förbi positiva och någon uttryckte en förhoppning att man nu får ned hastigheterna på Kungsgatan.

– Det negativa är när vi ska röja snö, men vintertid kan vi ta bort arrangemanget.

Utöver cirkulationsplatsen på Kungsgatan finns en mindre vid Gustavsbergs armaturfabrik, där trafikanter mot Tånga och Boråsvägen får snurra runt. Dessutom finns en ”riktig” rondell där riksväg 42 korsar Wallentinsvägen och Entreprenadgatan.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.