Varför klagar vissa på allt?

Debatt

Varför sitter vissa bakom sina ipads, datorer och iphones och gnäller och klagar på allt? 

Jag har läst flera inlägg på nätet och Facebook där folk gnäller. Men när jag frågat dem varför de inte engagerar sig i något och är med och påverkar samhället till det bättre, får jag till svar att de är sjukskrivna, förtidspensionärer eller har andra besvär med kroppen. De har därför ingen ork eller möjlighet att engagera sig.

Men att sitta dygnet runt och gnälla på internet har de ork och kraft till? Om hur vilken skit samhället har blivit. Ja, enligt dem har det aldrig varit så dåligt som nu. Vilket ställer mig frågande. För mord, misshandel, vanskötsel av djur, våld mot barn, knark och alkoholrelaterade problem, med mera, fanns även när jag växte upp.

Man kan bidra till förbättringar, men att sitta bakom in iphone, dator eller ipad och klaga gör inget bättre. Om man har tid och möjlighet kan man istället engagera sig i något av de politiska partier vi har i kommunen eller arbeta som volontär.

Jag vill själv vara med och skapa förändring och bidra till ett bättre samhälle. Finnas till för människor och bidra till ett bättre liv för dem. Därför har jag precis gått klart en utbildning hos Stadsmissionen i Göteborg, där jag ska bli volontär. Nu väntar jag med spänning på mitt första uppdrag. Jag tycker att detta ska bli spännande och kul. Jag vill göra nytta, inte bara klaga bakom en skärm.

Så sluta gnäll och klaga på allt och börja engagera er!

  • Linda Vackenklint
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.