Vi vill inte ha bussarna genom vår by!

Alingsås

Jag slänger ett snabbt öga på rubriken i Alingsås Tidning (pappers-AT och eAT 23/10) som ligger uppslagen och vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag läser vidare i artikeln och kan fortfarande inte bestämma mig för huruvida skratt eller gråt är lämpligt. Artikeln handlar om indragna busshållplatser i Alingsås där de boende både protesterar och vädjar för att få behålla sina hållplatser.

I Västra Bodarna gör samtidigt vi som bor här allt vi kan för att bli av med de två bussar som går igenom vår by en gång i timman; från tidig morgon till sen kväll. Som boende i Västra Bodarna får jag ständigt läsa hur busslinjer och hållplatser tas bort från de som verkligen behöver dem samtidigt som de tomma bussarna går igenom vår by parallellt med tåget.

Kasta sig upp på stenmurar, få sin uppfart sönderkörd, tvingas köra vänstertrafik samt backa uppför krökar med släp är vardagen för oss som bor i Västra Bodarna. Detta för att en buss, som oftast är tom eller har en eller två resenärer, ska kunna passera. Allt detta samtidigt som Västra Bodarna tågstation ligger centralt och på gångavstånd för samtliga boende i byn. Vart finns miljötänket, ekonomin, säkerhetstänket eller rimligheten i detta?

Otaliga samtal till Västtrafik har gjorts utan resultat då de inte kan svara, kopplar vidare samtalet till någon som inte kan svara på enskilda busslinjer eller lovar att återkoppla via mail eller telefon men aldrig gör det.

Busslinjerna 561 samt 562 går igenom Västra Bodarna från Alingsåsterminalen till Ingared. Då Ingared inte har tågförbindelser är en busslinje mellan Alingsås och Ingared förståelig, men hade det inte varit mer effektivt och lönsamt om bussarna kört lokalvägen mellan Alingsås och Ingared utan att ge sig in på de trånga vägarna i Västra Bodarna?

Vad ska vi som boende behöva göra för att bli av med de onödiga bussarna som går igenom vår by? Vi är varken i behov av dem eller vill ha dem. Istället för att gå tomma här kan de väl få göra nytta där de saknas? Annan kollektivtrafik och människor vill ha dem.            

  • Boende i Västra Bodarna
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.