FOTO: MARCUS LÖFSTRÖM

VIK poänglösa mot topplaget

Fotboll

Trots en tapper, ofta riktigt bra insats från Vårgårda IK blev man utan poäng när FC Trollhättan gästade Tånga hed.
Gästerna vann med 2–0 och nu väntar en helt avgörande helg för VIK.

Vårgårda ställde upp med ett starkt lag mot FCT där Albinot Rexhepi och Mohammed Abulrahman för andra matchen i rad startade tillsammans på topp.

En fin inledning på den första halvleken från hemmalaget var nära att ge utdelning men istället kunde FCT, lite från ingenstans, sätta 0–1 efter elva minuter när Robin Jansson nickats ren i straffområdet.

Målet tog udden av Vårgårda och Trollhättan kunde under en 20-minutersperiod dominera matchbilden samt tvinga Niklas Eriksson i hemmamålet till ett par fina aktioner.

Mot slutet av halvleken kom Vårgårda dock tillbaka och den formen tog man med sig in i andra, där hemmalaget dominerade både bollinnehav och skapandet av chanser till en början.

Albinot Rexhepi kunde med lite tur skallat in kvittering direkt på fint inlägg av Mohammed Abulrahman och tre minuter senare frestade Hassan Najafi FCT-målvakten med ett tungt skott.

Men precis som i första halvlek kom ett mål från Trollhättan som gick tvärt emot hur det såg ut på plan. Ett onödigt bolltapp på egen planhalva av Vårgårda ledde till skottläge för Ronni Mleczkovicz som dunkade in bollen stenhår i nättaket efter 26 minuter.

Efter det målet hade Vårgårda svårt att hitta flytet igen. Inbytte Ibrahim Alushaj rörde onekligen om i Trollhättans gryta och såg vass ut, men en stor, stark och stabil backlinje hos gästerna höll tätt. Nu avgörs Vårgårdas säsong högst troligen borta mot Stenungsund nästa helg.

– Prestationen är bra men tyvärr får vi inte med oss resultatet också. Vi har chanser för att göra mål men tyvärr går bollen inte in. Men FCT är bra med, framförallt i backlinjen där dom är väldigt stabila. Vi har ändå ”Mommo” och Albinot som står upp bra mot dom och hade vi mött ett lag med lite sämre kvalitet i försvaret hade vi kunnat skapa ännu mer. Men vi står upp bra, speciellt andra halvlek som jag är väldigt nöjd med, säger Tobias Edenvik, VIK-tränare som ser med tillförsikt mot den sista omgången:

– Vi har en go situation nu när alla är på träning och ligger i och kämpar. Stämningen i laget är väldigt bra och det känns som att grabbarna verkligen är positiva till våra chanser.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.