• Foto: GÖRAN JOHANSSON
    MÅNADENS LÄSARBILD SEPTEMBER. Spegling i skogstjärnen.
  • Arkivbild: STEFAN SAMUELSSON
    HÖSTFOTOGRAF. Göran Johansson har vunnit månadens bild för september månad två år i rad.

Vinnande spegling i tjärnen

Vårgårda

September verkar vara en bra fotomånad för Göran Johansson. AT har utsett hans bild från skogstjärnen till månadens läsarbild. Senast han vann var just i september förra året.

Vårgårdabon Göran Johansson hör till dem som inte blev särskilt inspirerad av den långa varma och soliga sommaren – fotomässigt, alltså.

– Skarpt solljus och allt som är torrt och dammigt, det matta och tråkiga bilder, tycker jag, säger han.

Då uppskattar han som duktig amatörfotograf hösten mer och fler bilder blir tagna och därmed även inskickade till AT-läsarnas bildgalleri på webben, Läsarbilder.

Som ett konstverk

En förmiddag för några veckor sedan var han ute och åkte med bilen i trakten av Klåvnasten, norr om Vårgårda. Kameran låg som så ofta bredvid honom.

– Jag råkade passera en tjärn och såg stenen spegla sig i vattnet. Jag gick ur bilen och tog några bilder från olika vinklar, berättar han.

Den bästa bilden skickade han alltså in till Läsarbilder och AT:s jury fastnade för den vackra kompositionen. Fotot är nästan som ett konstverk.

– Jag har lagt på lite kontrast, klarhet och skärpa och så har jag tonat mer rött i bakgrunden. Då lyftes stenen fram bättre, säger Göran Johansson och tillägger snabbt:

– Men jag har inte förvanskat bilden, bara förstärkt effekten.

Ett annat stort intresse, som Göran har, är körsång och i vintras bildsatte han och två andra medlemmar i Innovakören en rad sånger till en konsert.

De andra två var Ulla Hjelmér och Eva Lindberg, också välkända namn för AT:s fotointresserade läsekrets. De har också vunnit månadens bild flera gånger, dock inte ännu i år.

Tre bilder får hedersomnämnanden – se torsdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.