Webb-TV: Alingsås mosade Önnered

Handboll

När väl Alingsås tryckte på gasen och slutade slarva i passningsspelet hade Önnered inte skuggan av en chans.
Segern för AHK skrevs till hela 35–22 (16–12).

Det fanns nog inga förhandstips som sade något annat än att nykomlingarna Önnered skulle bli en munsbit för Alingsås HK när de två möttes i Estrad på tisdagskvällen.

Och visst blev matchen, till slut, så ojämn som de flesta hade trott. Men siffrorna sprang iväg ordentligt först sista 12-13 minuterna när ett tröttkört Önnered helt enkelt inte orkade fajtas emot längre.

– Vi visste om att dom hade haft ett tufft spelschema med tre matcher på sex dagar, och skulle vi springa mycket skulle vi också få tekniska fel med oss. Nu gjorde vi tyvärr själva för många tekniska fel, men försvars- och målvaktsspel samt elva olika målskyttar får vi vara nöjda med, säger Mikael Franzén efteråt.

AHK tog tidigt en ledning på tre-fyra bollar och såg ut att rinna iväg till stora siffror redan i mitten av första halvlek när Samuel Lindberg retfullt enkelt gjorde 10–4 bakom ryggen.

Men lite slarv och oskärpa i hemmalaget, samt ett bra inhopp i mål av Sebastian Abrahamsson, satte stopp för det rycket. Nästa ryck såg ut att komma i andra halvlek efter Felix Claars 21–14 efter 39.14, men då började istället en ohyggligt dålig period handboll av båda lagen.

Under sex-sju minuter var det inte många rätt på några händer men när väl Alingsås fick ordning på tanke och boll samtidigt, var Önnered ett slaget lag. Sista tio minuterna blev en uppvisning i effektiv kontringshandboll och fint målvaktsspel av Gustav Skagerling, där slutsiffrorna ändå på något vis speglade styrkeförhållandena lagen emellan.

Läs mycket mer om matchen i torsdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.