DEBUT. Karin Johansson spelar badminton för första gången. Foto: AMANDA SAMUELSSON

Spontanidrott – en kravlös sport

Alingsås

Från ingången hörs springande ben och hejarop. Det är spontanidrott i Nolhagahallen. Bollar, racket, hinderbana och fri lek. Det finns mycket att välja på. – Alla är välkomna, säger Anna Normén som egentligen jobbar i badhuset men nu hjälper till här.

Spontanidrotten startade förra veckan och håller på till vecka 51. Idag är det flera personer som cirkulerar i gångarna mellan de olika hallarna.

– Det är ett kravlöst sätt att röra sig på. Man kan spela innebandy på eget bevåg, utan att behöva träna flera gånger i veckan. Det blir också ett sätt att umgås på, säger Anna och poängterar att flera familjer kommit hit tillsammans.

Debutant

Äldst på plats är 80-åriga Karin Johansson, som vissa kanske känner igen som den författare hon också är. Men vid sidan av skrivandet finns ett stort sportintresse.

– Idag är det första gången i mitt liv jag spelar badminton, säger hon.

Spelkamraten var en kille som heter Oliver. Det svåra var att lära sig hur man skulle hantera racket och att röra sig fort över planen. Det sistnämnda kanske beror på att Karin är van att stå i mål, som hon gjorde under sin tid då hon spelade fotboll i Ödenäs.

–  Det var ingen annan som ville stå i mål, de ville inte få bollarna på sig. Men jag sa ”får man bollarna på sig så finns det chans att ta dem”. Så jag blev målvakt, säger hon.  

En kallelse

I den stora hallen turas barn om att stå i handbollsmålet. Så fort en boll kommer rullande över planen är Karin snabbt där och kastar tillbaka den. När hon fick nys om spontanidrotten kände hon att det var en kallelse.

– Det här är för mig, kände jag. Visst, det är mitt i kyrkotid, men kropp, själ och ande hör ju ihop, säger hon.

…om du också känner en kallelse att spontanidrotta finner du schemat på alingsas.se. Nolhagahallen är öppen söndagar mellan nio och elva.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.