Foto: Mikael Svensson
SLUT FÖR I ÅR. Nu är Lights in Alingsås avslutat för den här gången. 70 000 personer tog del av installationen på Stadskyrkogården och övriga installationer längs årets slinga.

70 000 gick ljusslingan

Alingsås

70 000 personer tog del av årets ljusslinga, vilket arrangörerna är nöjda med.
– Vi är jätteglada för siffrorna!, säger Maria Björsson, projektledare på Alingsås energi.

År 2015 slog Lights in Alingsås rekord, då 87 622 personer gick ljusslingan. År 2016 gick omkring 70 000 personer slingan, medan förra årets antal Lightsbesökare landade på runt 80 000.

Nu har arrangörerna Alingsås energi sammanställt året siffror, och de visar att antalet Lightsbesökare landar på runt 70 000. Även om det rör sig om 10 000 färre än förra året är man mer än nöjda från arrangörerna håll.

– Vi är jätteglada för siffrorna!, säger projektledaren Maria Björsson, och fortsätter:

– Det vi verkar för och som vi tycker är viktigt är att det händer andra saker i Alingsås samtidigt som evenemanget, och de delarna har ökat.

Även om ljuset alldeles nyligen släckts ner är planeringen inför nästa års Lights in Alingsås redan igång.

– Det är ju jubileum för oss, då vi fyller 20 år nästa år, och det är klart att vi vill addera lite saker som gör jubileet lite extra. Men exakt vad det är kan jag inte säga just nu, säger Maria Björsson.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.