Webb-tv: Julgran med speciell bakgrund

alingsås

Nu är årets julgran på plats på Stora torget i Alingsås. Den hämtades från Pojkebo, strax söder om stan, på tisdagsmorgonen och sattes upp på torget på förmiddagen. Se ett webb-tv-inslag om hur det gick till här ovanför.

Granen har en speciell bakgrund och knyter ihop en historisk cirkel. De som en gång i tiden planterade granen idkade nämligen torghandel här i 50 år.

Det var Gustav och Anna Alfredsson, som drev Hulabäcks Trädgård fram till 1980-talet. Deras dotter Ulla och barnbarnet Jonas har nu skänkt granen till kommunen. 

”Gustav dog hastigt julen 1983 och verksamheten lades ned. Växthus och drivbänkar revs, men granen stod kvar och växte sig stor. När kommunen nu ska gräva för vatten och avlopp i området måste granen tas ned. En passande avslutning är väl då att den får pryda torget, där Gustav och Anna sålde blommor och grönsaker i 50 år”, skriver Jonas Andersson i en hälsning till kommunen och alingsåsarna.

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.