Foto: Sparbanken Alingsås
SNART LUCKÖPPNING. Sparbanken Alingsås har försett skolelever i Alingsås, Herrljunga, Vårgårda och Lerum med Friends snällkalender, som här visas upp av Emma Frost, marknadskoordinator på Sparbanken Alingsås.

Barn får julkalender full av vänlighet

Alingsås

Genom Sparbanken Alingsås kommer skolklasser i Alingsås, Herrljunga och Vårgårda få Friends Snällkalender, som uppmanar alla att göra en snäll handling varje dag fram till jul.
– Vi känner att det här är en jättebra grej, säger Emma Frost, marknadskoordinator på Sparbanken.

Bakom Snällkalendern, som utmanar barn att göra något snällt varje dag hela vägen fram till julafton, står organisationen Friends, som kämpar mot mobbing. Bakom luckorna döljer sig uppmaningar som att le mot så många som möjligt under en dag, och att ge någon en lapp där det står något snällt.

– En del av vårt arbete på banken är att återinvestera vinsten och det här känner vi är en jättebra grej som kan göra skolorna tryggare och snällare och samhället lite bättre, säger Emma Frost, och tillägger:

– Dessutom finns det två dimensioner av detta, då 40 kronor för varje såld kalender går till Friends arbete. Det gillar vi!

Sparbanken Alingsås har köpt in Snällkalendrar till alla barn i årskurserna tre till sex i kommunerna Alingsås, Vårgårda, Herrljunga och Lerum. Med kalendrarna följer också extramaterial, framtaget för pedagoger, med tips på vad man kan hitta på med sina elever för att skapa bra samtal. 

– Vi har fått väldigt många positiva kommentarer från pedagogerna, och just att det finns ett häfte med handledning tror jag uppskattas, säger Emma.

Emma berättar att Sparbanken Alingsås också kommer dela med sig av några av luckorna i sina sociala medier, så även vuxna kan anta utmaningen om en snällare julmånad.

– Det här är nog något de flesta tycker är en bra grej, oavsett ålder, säger Emma.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.