Foto: JÖRGEN BJÖRME

Bjärke fick jubla i Kycklingcupen

Fotboll

Den 47:e upplagan av Kycklingcupen är över. Under söndagen avgjordes finalerna i Estrad, och AT var som vanligt på plats. En av matcherna som verkligen bjöd på dramatik, var den i P19-finalen mellan Norrby och Bjärke. 

Förhandsfavoriten Norrby inledde finalen starkt, och visade snabbt att man har flera tekniska lirare i laget. Bjärke stod dock upp bra och visade per omgående att man inte skulle ge sig utan kamp.

Norrby tog ledningen med 1-0 via en motståndarfot, innan Bjärke kvitterade genom Jomo Fofana. Publiken jublade och gav Bjärke stöd från läktarplats. Bjärke stängde sedan igen bakåt och matchen gick till förlängning. 

Där fick Norrby fick spela två minuter med endast tre utespelare då man dragit på sig ett rött kort i slutsekunderna av ordinarie matchtid. Boråslaget spelade smart under den perioden, och det var fortfarande 1–1 på tavlan när Norrby blev fulltaliga. Viktor Sjöö i Bjärke-målet gjorde sedan två vassa räddningar på raken och tog matchen till straffläggning. 

Simon Larsson och Axel Skoglund satte sina straffar och när sedan Viktor Sjöö räddade Norrbys tredje straff var saken klar och vilt jubel utbröt.

Bjärke vann till slut med 3–2.

Matchens lirare: Viktor Sjöö, Bjärke.

Allt om övriga finaler – och bilder på de segrande lagen – i tisdags-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.