NÖJDA. Sandra Carlborg och kusinen Per efter segern i Kina.

Carlborg bara bäst i Kina

Longdriving

Sandra Carlborgs Asien-turné kunde knappast börjat bättre. Natten till onsdagen tog hon hem Gobal Infinity Series på Mission Hills i Kina, och belönades med 25 000 dollar. 

– En skön revansch för VM tidigare i höstas då jag inte riktigt kunde göra mig själv rättvisa. Dessutom var detta min största seger rent pengamässigt i karriären, både om man ser till longdriving och golf, säger en glad Carlborg till AT efter segern.

Efter att ha noterat den längsta driven i grundomgången och även totalt (321 yards), gick Sandra in i semifinalen med bra självförtroende.

– 321 är ett riktigt bra resultat med tanke på att det knappt var någon ”rull” alls där ute, konstaterar Sandra, som i semin mötte Alexis Belton.

En kamp som Carlborg gick segrande ur.

Stärkt av insatsen mot Belton väntade tuffast tänkbara motstånd i finalen.

Regerande världsmästarinnan Phillis Meti fick dock sträcka vapen mot en formtoppad Sandra Carlborg från Alingsås.

– Jag hade en bra känsla inför finalen, men visste ju samtidigt vilken kapacitet Phills har. Det var också lite annorlunda här jämfört med tävlingarna i USA, där man får reda på resultaten direkt. Här fick vi vänta ett tag, och det tog ett tag innan jag förstod att jag vunnit (skratt).

Sandras längsta drive var 308 yards, mot Metis 300.

Hur ska du fira segern?

– Min kusin Per har kollat upp en lite finare restaurang i Tokyo, och där ska vi äta och dricka lite extra gott.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.