Det är klart han ska vara kvar

Sporttankar

Den insatsen såg man inte komma, från varken Alingsås eller Kristianstad. AHK hade ju en alldeles ohyggligt jobbig insats (i alla fall under 30 minuter) mot Ystad bakom sig och även om Kristianstad haft det tungt på slutet i såväl ligan som Europa, är dom ju… tja, Kristianstad.

Men när lagen stångade ihop i Estrad var det bara ett av dom som bjöd upp till dans, och dom hade blåa tröjor på sig. Det var en överkörning som man sällan ser när två topplag möts, och speciellt inte när de senaste säsongernas giganter Kristianstad står på ena sidan.

AHK satte an tonen från start med ett rörligt, aggressivt försvarsspel framför en glimrande Gustav Skagerling och framåt var man både vältajmade och modiga. Att man ledde med fem baljor i paus samtidigt som Richard Kappelin i gästernas mål var deras bästa spelare sade egentligen det mesta.

Jag trodde personligen att Ola Lindgren skulle hårtorka bort alla skavanker hos sina spelare i paus, men icke. Det var aldrig spännande, snarare handlade det bara om hur stort AHK skulle vinna. Och det inför 2 009 personer. Som sagt, det såg man inte komma.

***

Det har varit en kamp mellan Gustav Skagerling och Niklas Kraft om vem som anses som förstamålvakt, och mot slutet får man ändå säga att det är just Skagerling som klivit fram som den hetaste kandidaten. Men alldeles oavsett har AHK en målvaktskonkurrens som bara är nyttig, på ett sätt man inte haft på väldigt länge.

***

Jag frågade Mishels Liaba om hans handbollsframtid igår, och ställde samma fråga till Christer Mårtensson idag (läs svaret i lördagens tidning). Klart är att norrmannen den här säsongen verkligen visat vilken kapacitet han besitter. På något sätt var Ystadsmatchen, av alla, ett av många starka tecken på det.

Konstigt att säga kanske då det blev noll (!) mål på nio skott då. Men vem annars i laget hade fortsatt skjuta efter sex bommar på lika många skott? Det säger något om attityden hos Liaba att han aldrig slutar ta skott.

Sedan revanscherade han ju sig rätt rejält mot Kristianstad där han stundtals var lysande. Inte minst i passningsspelet där han skrämde slag på Kristianstads försvar genom att göra en skottsatsning och sedan hitta ut till kanten eller in till linjen.

I min bok är det självklart att AHK ska satsa på Liaba minst en säsong till, om han själv vill.

***

Erik Andreasson var annars det största utropstecknet. Han är lika gammal som konkurrenten på kanten, Samuel Lindberg, men har bara fått inhopp samtidigt som Lindbergs formkurva pekat uppåt. Men nu satte han sex på sju mot självaste Kristianstad, inte illa. Och han fick dessutom en välbehövlig lektion i mediahantering under och efter matchen. Den blygsamma högersexan klarade av både AHK:s hemsida, Cmore och AT-sporten med beröm godkänt.

***

Nu till lite annat, för på lördag är det återigen dags för Fotbollsgalan och ni är väl på plats? Det är i alla fall vi på AT-sporten och de övriga i teamet runt galan. För att ha en liten snackis att tjöta om såhär dagarna innan, presenterade vi i dagens tidning de nominerade spelarna och tränarna som kan vinna diverse pris under galan.

Här är hela listan, om ni nu missat den:

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.