• Foto: Katrin Niklasson
    MITT BLAND DJUREN. Emma Törnqvist Hasselberg trivs bland djuren.
  • Foto: Katrin Niklasson
    KLAPPAR. Helena Carlgren och Emma Planinc uppskattade fredagens djurskötarkurs.
  • Foto: Katrin Niklasson
    ENERGIPÅFYLLNING. Att vara djurskötare kräver att man fyller på energidepåerna, vilket bland andra Nelli Wrang och Nora Isaksson Hessel, stående, här ses göra.

Djurskötare för en dag

Alingsås

I går fick tolv barn testa på att vara djurskötare för en dag i Nolhaga djurpark.
– Jag älskar djur!, säger Nora Isaksson Hessel, om varför hon ville spendera en dag med djuren i parken.

Det var Svenska blå stjärnans Bjärkeavdelning som stod bakom fredagens arrangemang i Nolhaga djurpark, dit tolv barn kommit för att vara djurskötare för en dag.

– Vi har kört det här i flera år på loven, och det brukar vara populärt, säger Frida Wrang från Svenska blå stjärnans Bjärkeavdelning.

Svenska blå stjärnan har samhällets uppdrag att ta hand om djuren vid kriser, katastrofer, utbrott av smitta och andra händelser som kan drabba djuren.

För lokalavdelningens barn och unga arrangeras flera olika aktiviteter utöver djurskötardagar, som kaninhoppning, till exempel.

En av dem som har just kaniner som sitt favoritdjur är Stina Kjellstrand, 8 år, som fick chansen att träffa flera ulliga, gulliga sådana under dagen i Nolhaga.

– De är så gosiga Jag har en kanin hemma, säger hon.

En annan som ville sköta djurparkens djur för en dag var Nora Isaksson Hessel, som har ett stort djurintresse.

– Jag älskar djur! Ormar är nog det enda djur jag inte gillar, säger Nora, som drömmer om att arbeta med djur i framtiden.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.