Döms till dagsböter efter olycka på E20

Vårgårda

Efter en olycka på E20 i höjd med Södra Härene fälls en kvinna för vållande till kroppsskada.

Det var för ett år sedan som en 40-årig kvinna orsakade en olycka i samband med att hon gjorde en vänstersväng på E20 i höjd med Södra Härene. Kvinnan svängde ut och krockade med en mötande bil som hon inte uppmärksammade.

Händelsen resulterade i att kvinnan nyligen ställdes inför rätta åtalad för att ha vållat de skador som en passagerare i hennes bil ådrog sig i samband med olyckan. Föraren har nekat till brott och menar att hon befunnit sig i en nödsituation vid olyckstillfället. Kvinnan menar att hon försökte undvika en kollision med en bil som körde mycket tätt bakom henne i samband med vänstersvängen. Därför ska hon haft fokus på mötande trafik först när hon var ute i det mötande körfältet.

Tingsrätten ifrågasätter inte att kvinnan har känt sig trängd av en bakomvarande bil. Samtidigt menar de att det har funnits andra sätt att hantera situationen för henne än att göra en vänstersväng mot mötande trafik.

Kvinnan fälls för vållande till kroppsskada och brott mot trafikförordningen. Hon döms att betala drygt 12 000 kronor i dagsböter.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.