Arkivfoto: URBAN KÄRVLING

Fängelse för rånet mot Netto

Herrljunga

En 26-årig man fälls för rånet mot Netto i Herrljunga under fjolåret. Mannen avtjänar redan ett treårigt fängelsestraff – nu döms han till ytterligare 1 år och 6 månaders fängelse.

Det var under förra sommaren som en maskerad och beväpnad gärningsman klev in på Netto i Herrljunga. Under hot tvingades butikspersonalen att lämna ifrån sig nycklar och koder till skåp med kontanter och tobaksvaror. Rånaren kom över närmare 50 000 kronor i kontanter och tobaksvaror till ett nästan lika stort värde. Han stal även personalens och butikens telefoner.

Hotade med bomb

Efter att den 26-årige gärningsmannen ställts inför rätta är det även klarlagt att han under vapenhot tvingade personalen att lägga sig ner på golvet. Han tvingade även in dem i ett utrymme där deras armar och ben surrades fast med silvertejp i stolar som de sattes på. Personalen fick även tröjor trädda över sina huvuden så att de inte såg något. Enligt rätten är det också klarlagt att en ur personalen fick pistolen, vilken i efterhand visade sig vara en soft airgun, tryckt mot huvudet. Innan 26-åringen lämnade personalen i rummet hotade han med att han hade placerat ut en rörelsekänslig bomb.

Avtjänar fängelsestraff

Mannen har erkänt gärningen och fälls för rån. Under våren fällde Göta hovrätt 26-åringen för ett annat rån och dömde honom då till tre års fängelse, vilket är ett straff som han har börjat avtjäna. Alingsås tingsrätt förlänger nu mannens tid bakom lås och bom genom att döma honom till ytterligare 1 år och 6 månaders fängelse. Han döms också att betala drygt 260 000 kronor i skadestånd till rånoffren och till butiken.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.