”Fick Nolhaga-vibbar”

Sporttankar

Redbergslid och IFK Skövde får ursäkta. Det är när Alingsås HK och Sävehof möts som de riktiga derbykänslorna kommer fram. 

Under årens lopp har lagen mötts otaliga gånger, och det märks att rivaliteten är stor. Efter gårdagens match är den inte mindre, om man säger så. 

Jag minns själv när lagen möttes i Nolhagahallen. På den tiden Sävehof var storebror och AHK lillebror från landet. 

Stämningen i matcherna lagen emellan var smått elektrisk, både på plan och på läktaren. 

I Estrad är det inte riktigt lika enkelt att skapa den typen av kuliss, men faktum är att man fick Nolhaga-vibbar under onsdagens fajt. 

Den i många stycken väldigt enögda AHK-publiken levde med och det uppstod ett tryck i hallen som i alla fall jag saknat. ”Så här ska ju handboll vara i varje match”, satt jag och sa till mig själv. 

På planen blev det ju längre matchen led grinigare och grinigare, något som gynnade hemmalaget. 

Ett allt mer frustrerat Sävehof tvingades spela på, och över den tillåtna gränsen, vilket resulterade i tre röda kort (två direktröda).

Efter matchen var Felix Claar (lysande i första halvlek) rasande på Christoffer Brännberger, och det kan man förstå. Tuffa tag är en sak, men det Brännberger pysslade med var en bra bit över den tillåtna gränsen. 

Nu blev ju det också så att Sävehof föll lite på eget grepp. Jonas Larholm och supertalangen Oskar Sunnefelt fick båda också lämna planen, och det är ju inga dussinlirare direkt. 

Larholm, förresten. Under hemmalagets spelarpresentation stegade han fram mot AHK-målet i sakta mak och avlossade ett skott. Jag har aldrig sett en spelare göra så innan, och undrade vad han sysslade med. Hursomhelst var det onödigt och respektlöst gjort av Larholm. 

Med allt detta sagt, så skulle i alla fall jag inte ha något emot en kvart- eller semifinalserie mellan Alingsås och Sävehof.

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.