FOTO: Jenny Schagerlind
PETER BACKENFALL, ordförande i Herrljunga Hembygdsförening.

Fler priser till hembygdsföreningen

Herrljunga

Herrljunga Hembygdsförening har utsetts till Årets kulturhistoriska förening i Sjuhärad 2018. Dessutom får man kommunens Bygg, miljö- och landskapsvårdspris.

Följande utmärkelser har Herrljunga Hembygdsförening erhållit 2018: Årets hembygdsförening i Västergötland, Årets hembygdsförening i Sverige, platta på Walk of Fame i Herrljunga, särskild föreningsutmärkelse av Herrljunga kommun,  kommunens Bygg, miljö- och landskapsvårdspris och Årets kulturhistoriska förening i Sjuhärad.

Vilket erkännande

– Fantastiskt roligt. Vilket erkännande. Det är helt osannolikt att allt kommer på en gång, säger Peter Backenfall, ordförande i Herrljunga Hembygdsförening.

Ketchupeffekten som kommit i år har sin förklaring i att många engagerat sig i föreningen ända sedan den bildades 1942.

– Det är många människors arbete som ligger bakom. Jag tänker på dem som startade föreningen och alla som lagt sin tid på Haraberget, till exempel bröderna Tubin, som uppmärksammades på Walk of Fame tillsammans med föreningen. Och inte minst alla som besöker oss.

Motiveringen

Årets kulturhistoriska förening i Sjuhärad delas ut av De sju häradernas kulturhistoriska förening. Motiveringen lyder:

”Herrljunga hembygdsförening tar sitt uppdrag på fullaste allvar och de verkar med glädje och stort engagemang som en betydelsefull faktor i dagens samhälle för hembygden och kulturarvet. De har ett inkluderande och framtidsinriktat tänk och deras initiativ till nätverkande är föredömligt. De agerar, syns och uppskattas såväl i samhället som via sociala medier.”

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.