Foto: STEFAN SAMUELSSON
FÅR NY HYRESVÄRD. Ett stort kvarter med industrilokaler på Lyckan, där bland annat dessa byggnader ingår, tillhör det som Castellum nu säljer.

Flera lokaler byter ägare

Alingsås

En större och en mindre fastighetsaffär i Alingsås har blivit klar på senare tid.

Den stora affären är att Castellum, en av landets största fastighetsägare, säljer 38 fastigheter i Göteborgs- och Stockholmsområdet till nybildade Sinoma Fastighets AB för sammanlagt cirka 1,8 miljarder kronor.

Sex av fastigheterna finns i Alingsås och två i Lerum. Castellum lämnar därmed dessa båda orter helt. I Alingsås handlar det om stora industri- och kontors­lokaler på Tomasgårdsvägen, Sävelund, Lyckan (A+), Sveagatan och Kolavägen.

Det är inte känt vad ägarbytet kan komma att betyda för hyresgästerna. Alingsås kommun är en stor hyresgäst.

Köparen Sinoma Fastighets AB ägs, enligt tidningen Fastighetsvärlden, till 49 procent av Balder medan en ännu hemlig svensk institution tillsammans med Redito äger 51 procent. Överlåtelsen sker vid årsskiftet.

Försäljningen innebär, enligt ett pressmeddelande, att Castellum koncentrerar sitt bestånd till lägen som anses vara mer strategiska och minskar andelen industri- och butikslokaler i sin portfölj.

Den andra fastighetsaffären är att Beijer säljer sin fastighet Spaden 5 på Kristineholm till Börjessons Bil. Det var där Beijer hade sin försäljning innan köpet av Perssons trä för några år sedan. Fastigheten är utrymd.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.