Foto: MIKAEL SVENSSON

Förlust trots storspel från Claar

Handboll

Felix Claar överglänste i andra halvlek Kim Andersson, som varit så bra i den första mellan Ystad och Alingsås.
Men inte ens Claars elva mål kunde förhindra förlust 24–26 (8–15) i Ystad.

När väl krutröken hade lagt sig i Ystad tvingades Mikael Franzén konstatera att den undermåliga första halvleken blev ett allt för högt berg att bestiga i andra. AHK, genom framförallt Felix Claar, var nära att komma tillbaka på toppen igen men fick till slut ge sig.

– Det är klart det inte är någon bra känsla nu. Vi gör en riktigt fattig första halvlek, det får man vara ärlig med att säga. I andra gör vi ett försök men når förutom Felix Claar, som gör en fantastisk match, inga större höjder.

Vad är det som händer i första egentligen?

– Ingenting! Vi kommer snett på det där vi har en taktik om att hålla ihop bakåt, tyvärr blir vi alldeles för passiva i vårt försvarsspel och får ingen träff på Ystad. Dessutom gör dom mål med handen uppe ett par gånger.

– Framåt gör vi heller inte det vi är överens om, vi faller isär som lag när det går bra för Ystad och skjuter i för tidiga lägen, sedan är karusellen igång. Jag försöker stoppa det med ett par timeouter men det är först i halvlek som vi får hejdat det. Tycker vi gör Anders Persson i Ystads mål alldeles för bra också. Gustav Skagerling spelade upp sig i andra och Felix Claar var enormt bra, men tyvärr räckte det inte.

Även William Andersson Moberg klev fram så smått i andra halvlek och efter hans 25–23 återstod det en och en halv minut. Men Ystad fick chansen att hamra in spiken i AHK:s kista från straffpunken med minuten kvar, en chans som Ludvig Hallbäck tog tillvara på. Efteråt hade Mikael Franzén svårt att glädjas åt uppryckningen i andra halvlek.

– Det är ganska tudelat, förlorar man är det inte mycket glädje. Moralen är okej, vi skiter inte i det och det tillsammans med Felix insats och sådana saker får vi ta med oss. Men samtidigt ska man ge sig chansen att vinna och det gjorde inte vi idag.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.