Stefan Mann visar upp det som han kallar för Olympus tidsmaskin. Kameran fotograferar 60 bilder per sekund och du kan fånga ditt objekt på bild redan innan det att du tryckt på avtryckaren. Foto: Filip Landqvist

Fullt fokus på naturfoto

Vårgårda

Under helgen riktas Nordens kameror mot Vårgårda och naturfotofestivalen ”Natur 2018”. I sporthallen kunde fotointresserade både ta del av den absolut senaste tekniken men också titta på vackra fotografier i den omfattande bildutställningen.

Årets upplaga av naturfotofestivalen i Vårgårda är den 36:e i ordningen. I Kulturen hålls ett flertal olika bildföredrag med fotografer från både när och fjärran. I Sporthallen är det en bildutställning och kanske framförallt en mässa där utställare med olika typer av kameror, objektiv och allt annat som naturfotografen kan önska sig.

– Det görs affärer för miljoner här inne i dag, säger Ulf Lofterud Vårgårda fotoklubbs festivalgeneral.

”Årets naturfotograf”

En av de stora trenderna på årets festival är de spegellösa systemkamerorna. Tanken med dessa är att kombinera systemkamerans flexibilitet och bildkvalitet med kompaktkamerans storlek och smidighet. 

En av alla skickliga naturfotografer som var på plats var Roine Magnusson från Örebro. Han blev i våras utsedd till årets naturfotograf.

– Jag var här på Naturfotofestivalen första gången 1988. Sedan dess har jag varit från och till nästan varje år. Det är kul, man träffar mycket kollegor och det blir nästan som lite av en firmafest för oss i branschen, säger Roine. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.