Foto: MIKAEL SVENSSON

Grinigt när AHK vann derbyt

Handboll

Två raka matcher utan vinst i Estrad fick räcka. Alingsås satte ner foten i derbyt mot Sävehof och vann med 38–32 (18–16). – Detta betydde väldigt mycket för hela laget, säger Felix Claar efter segern.

Claar, som inte alls stod att känna igen senast mot HK Malmö, var riktigt bra i den första halvleken.

Det var den gamle Claar som visade upp sig inför storpubliken i Estrad, och ledde styrkorna före paus.

– Jag har inte varit bra på sistone, och kände att jag behövde höja mig. Och det funkade ju bra, speciellt första 30. Detta var otroligt jävla gött, säger femmålsskytten med ett skratt.  

Men samtidigt som han gladdes åt sin och lagets prestation, var han förbannad på Sävehofs Christoffer Brännberger. Nämnde Brännberger var en av tre bortaspelare som fick syna det röda kortet i andra halvlek.

– Jag tycker att han ska ta en allvarlig funderare på vad han gör på en handbollsplan. Att spela tufft är en sak, men att använda knytnävar är en helt annan, dundrar Claar.

I takt med att det rann över i Sävehof-lägret kopplade AHK greppet – och man kunde defilera mot segern. 

Hur upplevde du stämningen där ute?

– Derbyn ska innehålla heta känslor, men det Brännberger gör är något helt annat. Jag tycker vi hanterade känslorna bäst i kväll och höll oss ändå ganska coola. 

Tränare Mikael Franzén var också nöjd med lagets insats:

– Jag vet inte om detta är min typ av handboll, men vi vann med ganska god marginal till slut och då ska man inte klaga. Gött att vara tillbaka på vinnarspåret igen. 

Mer om matchen i pappers-AT 

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.