Foto: PRIVAT
Två nöjda VD:ar skakar hand efter det nytecknade treårsavtalet. André Hansson till vänster och Eivind Ottoson till höger.

Har tecknat nytt miljonavtal

Alingsås

Elpro i Alingsås AB tecknade nyligen ett treårsavtal med Telair International AB i Lund gällande styrningsutrustning för last- och bagagehantering på flygplatser. Avtalet sträcker sig över tre år och är värt cirka tre miljoner kronor per år.

– Vi är givetvis mycket glada och nöjda med avtalet, säger Eivind Ottoson, vd på Elpro, i ett pressmeddelande som gick ut i veckan.

– Vi har haft ett samarbete med Telair under ett par år tidigare och ser detta som ett bevis på att man är nöjda med det vi gör och att vi även kan utvecklas tillsammans över de kommande åren.

Uppdraget i fråga rör sig om tillverkning och leverans av kompletta skåp med kablage och styrning, och volymen uppgår till runt 60 skåp per år. Elpros åtagande gäller per omgående och är enligt Eivind Ottoson värt cirka tre miljoner kronor per år.

Telair tillhandahåller ett brett utbud av last- och bagagehanteringssystem för att underlätta och effektivisera vid lastning och lossning av flygplan och därmed bidra till såväl bättre arbetsförhållanden som bättre skydd för bagage och lastutrymmen.

Telair-enheten i Lund ingår i Telair International Group, med huvudkontor i tyska Miesbach – är världens ledande leverantör av lasthanteringssystem och relaterade produkter för kommersiella flygplan och militära applikationer. Koncernen är bland annat OEM-leverantör för Airbus och Boeing.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.