Foto: STEFAN SAMUELSSON
Harald Nyborg finns på Bolltorps handelsområde sedan mars 2015.

Harald Nyborg stänger butiken

alingsås

Butikskedjan Harald Nyborg stänger alla butiker utom en i Sverige i början av nästa år, bland andra den i Alingsås. Men den kan ersättas av en annan butik.

Det uppger företagets vd och delägare Erling Daell i ett pressmeddelande på fredagen. Harald Nyborg har i dag elva fysiska butiker i södra och västra Sverige. Bara den i skånska Löddeköpinge kommer att vara kvar.

Sista dagen som butiken i Alingsås och nio andra har öppet är den 13 januari 2019. Butiken i Malmö är öppen till 28 februari. Företagets e-handel fortsätter.

Branschpress har tidigare skrivit om Harald Nyborg-koncernens förluster, som har blivit allt större det senaste året. Hård konkurrens uppges vara orsaken.

”Ändringen görs för att bättre kunna fokusera på Harald Nyborgs e-handel och på vårt andra koncept, vårt systerbolag jem & fix, som snart har 50 lågprisbutiker i Sverige och 200 i Norden”, skriver Erling Daell i pressmeddelandet.

Jem & fix är etablerat i Alingsås, på Tomtered, sedan våren 2014. Harald Nyborg-butiken på Bolltorps handelsområde öppnade i mars 2015.

Men det finns hopp för butikspersonalen.

”Vi har kommit långt i förhandlingarna med en annan intressent som innefattar att butiker och personal fortsätter. Med undantag av butikerna i Malmö och Lidköping, där våra kontrakt går ut våren 2019”, står det i pressmeddelandet.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.